Sankt Lukas Gildet i Vor frue kirke

img_0235Lørdag den 3. december deltog Sankt Lukas Gildet endnu engang i Vor Frue Kirkes (Københavns Domkirke) årlige julemarked sammen med 5-6 andre udstillere.

De gode folk i kirkens kulturafdeling var meget begejstrede for vores deltagelse sidste år og mente derfor, at vi var et must at have med igen! Så to biler drog afsted for at låne møbler på Middelaldercentret, og derefter videre til centrum af København, hvor man ikke kommer nogen vegne uden først at lave et par ulovligheder; en u-vending her og der, lidt kørsel på gågader mv. Men det lykkedes os alle (Ana og Jorge, Marianne og undertegnede) at komme helt frem til Domkirken og få parkeret – iøvrigt til en god 300 kr-seddel pr. bil for knapt et halvt døgn…(den lader vi lige stå lidt…!). For derefter – over mange omgange – at slæbe kister, stole, bænke, borde, kufferter, værker mm. op på 2. pulpitur… og for dem som kender Domkirken, så er der jo højt til loftet = mange trappetrin.

Men vi er jo positive folk og tænker at det er god træning og smart at få rørt sig, når vi nu skal sidde stille og koncentrerede hele dagen med papir og blæk og fine penselstrøg. Et slæb – for at sige det mildt… at stable et helt værksted på benene for ”kun” 6 timer. Men vi gør det gerne, da vi får mulighed for at vise vores arbejder frem, og det er helt tydeligt at publikum både er engagerede og imponerede. De opdager at vi er seriøse og mener det alvorligt … dét med autenticiteten og med de historiske materialer – på trods af at de vejer, som det nok så berømte onde år. Det er stemningesfuldt og en hel særlig oplevelse. Bagefter flotter vi os velfortjent (er vi helt enige om) med restaurantbesøg og hygge efter en lang dag i skrive- og malerkunstens tjeneste. Så vi er friske, hvis vi bliver inviteret en tredje gang!

Anne Gyrite

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s